Leren manifesteren

Leren manifesteren

Het lijkt wel alsof 'manifestatie' het nieuwe modewoord is, maar eerlijk, dit is iets van alle tijden. Het idee is simpel en puur goud: je wordt wat je denkt, en je belandt waar je aandacht naartoe gaat. Ooit gehoord van die boom op de weg? Focus je erop, dan knal je ertegenaan. Precies zo werkt het met alles in je leven.

Je eigen overtuigingen kleuren je realiteit. En ja, dat is niet zomaar een leuke gedachte, dat is keihard wetenschappelijk aangetoond. Denk er eens over na: elke seconde bombarderen 4,1 miljoen bits aan info je zintuigen. Je brein moet wel kiezen wat het opmerkt en wat niet, gebaseerd op wat jij, vaak onbewust, belangrijk vindt.

Neem die auto die je plots overal ziet, zodra je besluit dat je 'm wilt. Die auto's reden er altijd al, maar nu pas let je op. Of je naam horen op een druk feestje. Het is niet dat mensen ineens over jou praten; je brein pikt het eruit omdat het voor jou belangrijk is.

Dus, alles waar je aandacht aan geeft, groeit. Voed je negativiteit, dan krijg je meer van dat. En ja, dat is in feite de wet van de aantrekking in actie. Wil je verandering? Dan moet je dingen anders aanpakken. Je gedrag beïnvloedt je resultaten, en je gedachten sturen je gedrag.

Als je altijd negatief denkt, dankzij je filters, is het tijd die eens goed onder de loep te nemen en opnieuw te programmeren. Een paar positieve affirmaties gaan je daar niet bij helpen, niet als je de rest van de dag door je filters gekleurde gedachten hebt.

We denken zo'n 12.000 tot 60.000 gedachten per dag. Die paar keer dat je iets positiefs tegen jezelf zegt, weegt niet op tegen de rest. Wil je echt je droomleven leven, dan moet je aan de slag met die filters, kiezen voor een andere kijk op dingen, en oude verhalen herzien vanuit je volwassen zelf.

Je gedachten bepalen hoe je je voelt, hoe je handelt, en wat je bereikt. Maar die gedachten komen ook voort uit oude gevoelens. Het lijkt wel een kip-en-ei-verhaal. Doorbreek die cirkel door jezelf op één te zetten, elke dag opnieuw te kiezen voor wat jou blij maakt.

Ik ben inmiddels een expert in manifesteren. Mijn droomleven? Ik leef het. En ik heb ontdekt hoe heerlijk het is om echt alleen te zijn, met mijn gedachten als gezelschap.

Vanaf september neem ik je mee in deze wereld tijdens mijn Killermindset theater talks. Interactief, met tools om zelf te manifesteren, om de oude ballast anders te zien, en om met live sound healing los te laten wat ons niet meer dient. 

Na afloop is er tijd voor een persoonlijke noot en signeer ik met alle liefde je boek.

Ik vind het leuk als je er bij bent. 

Tickets en data 

Liefs,

Terug naar blog